Researchfonds

Ziekenhuis Gelderse Vallei is expert op het gebied van voeding, (top)sport en bewegen. Goede voeding en bewegen bevorderen het herstel van de patiënt. De patiënten merken dit aan de zorg die zij in Ziekenhuis Gelderse Vallei ontvangen. De maaltijdservice `At Your Request’ is hier een voorbeeld van.

Ook het wetenschappelijk onderzoek in Ziekenhuis Gelderse Vallei is gericht op goede voeding en bewegen. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek leiden tot nieuwe behandelmethoden of het optimaliseren van bestaande methoden. Daarvan wordt de zorg beter!

Om het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren is het Researchfonds (onderzoeksfonds) opgericht. Uw bijdrage aan het researchfonds wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Twee voorbeelden van projecten zijn:

  1. Vitamine toediening bij dialyse patiënten verhoogt kwaliteit van leven.
    Verlaagt toediening van de actieve vorm van vitamine B3 (niacinamide) de fosfaatwaarden in het bloed bij dialyse patiënten waardoor zij minder fosfaatbinders tijdens de maaltijd nodig hebben en daardoor hun kwalitiet van leven wordt verhoogd.
  2. Onderzoek naar goed voedingsadvies voor sporters.
    Onderzoek naar nieuwe parameters van de ijzerstatus (o.a. hemoglobinegehalte in reticulocyten) om beter voedings- en suppletieadvies te kunnen geven bij sporters.

Wil je dit project omarmen?

Het kan zijn dat je geraakt bent door dit project en graag een donatie wil doen. Dat kan! We horen graag je wensen, neem contact met ons op.

Neem contact met ons op