Behandelstoelen Oncologisch Centrum

De diagnose kanker is vaak het begin van een zeer intensieve periode van medische, verpleegkundige en psychosociale zorg. In het oncologisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei is alle persoonlijke en deskundige zorg samengebracht onder één dak. Poliklinische zorg,  dagbehandeling met chemotherapie, radiotherapie (bestraling) of een opname. Artsen en verpleegkundigen zetten zich samen in om de zorg voor patiënten met kanker zo goed mogelijk te organiseren. De Stichting Vrienden ondersteunt dit werk van harte en heeft daarom in 2014 het oncologisch centrum als hoofddoel van haar activiteiten benoemd.

“We zijn ontzettend blij dat we die oude bedden niet mee hoefden te nemen. Door het foam in de stoelen vormt deze zich naar het lichaam. De stoel kan in meerdere standen worden gezet en dat is wel zo prettig voor de patiënt. Sommigen mensen zitten wel acht uur in de stoel voor een chemobehandeling. Dan kun je wel bedenken hoe fijn het is dat zo’n speciale behandelstoel er is.” Aan het woord is Petra Edelman, zorgmanager van het Oncologisch Centrum.

In het nieuwe Oncologisch Centrum zijn 14 stoelen waarin mensen hun behandeling kunnen krijgen.  De opstelling van de stoelen is divers, de ene stoel staat meer achteraf , de andere stoel staan dichtbij het raam of bij een speciale leestafel. Net wat de patiënt het prettigst vindt.

De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei betaalde € 35.000 mee aan de behandelstoelen in het oncologisch centrum.